top of page

Schuppenboer Winter haalt slag thuis!


Op het 25e Kerstbierfestival konden de om en bij de 2000 bezoekers wederom stemmen op hun favoriete bier. Dat resulteerde dit jaar voor de tweede opeenvolgende keer voor een overwinning van Schuppenboer Winter, gebrouwen door Brouwerij Het Nest uit Oud-Turnhout. Het winnende bier betreft de Schuppenboer Grand Cru, gerijpt op rumvaten. Het overweldigende rum-aroma hield de bierliefhebbers niet tegen om dit bier als hun nummer 1 te bestempelen.

De top 3 wordt vervolledigd door Black Pudding van de jonge brouwerij Vleesmeesters uit Edegem en Stille Nacht van De Dolle Brouwers uit Esen, dat al voor de 14e keer in de top 3 staat, waarvan 9 eerste plaatsen.

Deze 3 bieren werden zowel van't vat als van de fles getapt op het Festival. Op de vierde plaats vinden we Samhain, het 17,1% sterke eindejaarsbier van CyDraLe uit Zandvliet. Deze werd enkel van de fles geschonken. Met Stille Nacht Reserva 2015 vinden we van De Dolle Brouwers nog een bier in de top 5. Klassiekers Gouden Carolus en Sint Bernardus op 6 en 7. Op 8 de speciaal voor het festival gebrouwen Zilverkerst, een op Bourbon-cognac vat gerijpt Double IPA.

Twee zware stouts van buitenlandse opdrachtgevers sluiten de top 10 af.

De volledige top 10:

1. Schuppenboer Winter 2019 Het Nest, Oud-Turnhout

2. Black Pudding Vleesmeester Brewery, Edegem

3. Stille Nacht De Dolle Brouwers, Esen

4. Samhain CyDraLe, Zandvliet

5. Stille Nacht Reserva 2015 De Dolle Brouwers, Esen

6. Gouden Carolus Christmas Het Anker, Mechelen

7. Sint Bernardus Christmas Ale Sint Bernardus, Watou

8. Zilverkerst HillDevils, Wouwse Plantage, NL

9. Let the stars begin to fall White Pony, Padua, It

10. My Honningkage is Bigger Than Yours Bourbon Ed. To Øl, Kopenhagen, DK

Het volgende kerstbierfestival vindt plaats op 12 en 13 december 2020. Voorverkoop gaat traditioneel al op 1 augustus van start en houdt het niet langer dan een 10-tal dagen uit.

Op 18 januari is er nog een grote stockverkoop van Kerstbieren! Meer nieuws hierover volgt spoedig.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page