top of page

Beste Kerstbier 2018!

Zoals elk jaar konden de bezoekers van het Kerstbierfestival laten weten welk bier ze het beste, het 2e beste, het 3e vonden. De bierreferendumbiljetten werden terug binnen gebracht en geteld en herteld en berekend. Een eerste plaats op het stembriefje gaf daarbij 3 punten, een 2e plaats 2 punten en een 3e plaats nog 1 punt.

We ontvingen dit jaar 821 geldige stembriefjes op een totaal aantal bezoekers van ongeveer 2200, gespreid over 2 dagen.

Na veel telwerk zagen we dat de nrs. 1 en 2 van vorig jaar haasje over hadden gedaan. Op 1 Schuppenboer Winter van Brouwerij Het Nest uit Oud-Turnhout, gevolgd door Stille Nacht van de Dolle Brouwers uit Esen.

Black Pudding, van Brouwerij Vleesmeester (gebrouwen bij Anders) vervolledigt de top 3.

Op een meer dan verdienstelijke 4e plaats vinden we Murder 2018 Islay Oak Aged van Crow Mountain, waarvan een deel gerijpt was op "ons" eiken whiskyvat.

Onze felicitaties aan de brouwers!

De Top 10 van 2018 zou je ook "De Zwaarste lijst" kunnen noemen, met een gemiddeld alcoholpercentage van 11,36% abv !

1. Schuppenboer Winter 2018 (Het Nest, Oud-Turnhout) 2. Stille Nacht (De Dolle Brouwers, Esen ) 3. Black Pudding (Vleesmeester Brewery, Boechout, gebrouwen bij Anders, Halen)

4. Murder 2018 Islay Oak Aged (Crow Mountain, gebrouwen bij Pirlot, Zandhoven) 5. Chimay Grande Réserve (Abdij ND de Scourmont, Chimay) 6. Winterkoninkske haspeng. Gr. Cru vintage (Kerkom, Kerkom gebrouwen bij Proefbrouwerij, Lochristi) 7. Sint Bernardus Christmas Ale (St. Bernardus, Watou) 8. Chimay Grande Reserve vieillie en barriques 2016 (Abdij ND de Scourmont, Chimay) 9. Oerbier Special Réserva (De Dolle Brouwers, Esen ) 10. Jule Mælk (To Øl, Kopenhagen DK, gebrouwen bij Proefbrouwerij, Lochristi)

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page