Objectieve Bierproevers Essense Regio

 

De AGENDA   

last updated: 30/10/14     

Wat brengt 2014 ?

Aanrader ! Neem ook een kijkje in de agenda's van 2000, 2001, 2002, 2003  2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009  2010, 2011, 2012 en 2013 waar je overal links vindt naar sfeerverslagjes en foto's van onze voorbije activiteiten.

18 januari: Stockverkoop & Ledenfeest

Stockverkoop:

Verkoop van de overschotten van kerst- en winterbier van het festival. We houden u op de hoogte via het volgend O.B.E.R.'tje, onze mailings en de website. Zoals vorig jaar zullen we proberen de bestellingen zoveel mogelijk per e-mail af te handelen.

Plaats: Peepolderlaan 10 in het magazijn van Drankenhandel Van Oevelen. (Zijstraat van de Rijkmakerlaan in het industrieterrein tussen Essen en Nieuwmoer) Van 15u to -16u.

Aangezien deze locatie niet zo geschikt is voor alle leden om er te geraken is het mogelijk om uw bestelling door te mailen en deze na overleg te gaan ophalen bij één van de bestuursleden of 's avonds op het ledenfeest. Om zeker te zijn van uw favoriete biertje kan je je bestelling ook doormailen en alsnog komen ophalen in de Peepolderlaan 10(naast de windmolen) op 18 januari. Alle mails betreffende stockbier (aankoop, beschikbaarheid, betaling... ) mogen naar stockbier@ober.be 

bierlijst vind je hier !

Ledenfeest

's Avonds is er weer het uitgebreid gastronomisch diner, met natuurlijk bier in de hoofdrol.  Aanvang met aperitief om 19u00.  We veranderen nog eens van locatie en gaan deze keer feesten in Eetcafé Den Hoek in Zundert, Rucphenseweg 14, 4882 KC Zundert. De vrouwelijke chef heeft een diploma "koken met bier" op zak en daar willen we de waarde wel eens van proeven. Eten en drank, all in 45€, eventueel (gedeeltelijk) te betalen met de rode helpersjetons die u krijgt als u komt helpen op het Kerstbierfestival. Normaal gezien enkel voor leden en hun partner, maar ook kerstbierhelpende niet-leden zijn welkom. Juiste aanvangsuur en het menu verschijnt in kort op de website en volgend O.B.E.R.'tje. We leggen een taxibusje vanuit Essen in.  BOB's mogen zich ook nog melden.

We beginnen de aperitief alvast met de nieuwe Zundert.

Het Menu

Schrijf u hier in Doodle.

Zaterdag 8 februari: Blindproeverij

In Café 't Volkshuis in Essen. Aanvang 20u. 
Kom proeven van de kaart van 't Volkshuis, zonder te weten wat u krijgt. Proef of gok u naar eeuwige roem! Prijs 10€ leden, niet-leden 15€. Wij aanvaarden ook de Kobie-cheques van de gemeente Essen!

Café t Volkshuis, Stationsstraat 136, 2910 Essen

Zaterdag 8 maart:Daguitstap

Om al onze helpers van het festival te bedanken gaan we er weer een dagje op uit. Het festivalteam dat in de maanden voor en de weken na het festival alles in goede banen leidt krijgt voorrang bij inschrijving. Vervolgens mogen alle helpers van op het festivalweekend zich aanmelden. Resterende vrije plaatsen gaan naar de overige OBER-leden om zo de prijs van de bus te spreiden.

Bezoek aan Biercentrum Delvaux met bezoek oude brouwsite De Kroon, tasting o.l.v. professor Delvaux en warme lunch, stop in Aarschot Museum om de Aarschotse Bruine aan een onderzoek te onderwerpen en afsluitend bezoek aan Hof ten Dormaal in Tildonk voor het avondmaal met brood.

Prijs: leden 80€, niet-leden 100€
Festivalhelpers kunnen eventueel (een deel) met hun rode jetons betalen. (waarde: 1,70€)

Dit is inclusief bus, alle bezoeken, drank en maaltijden, een fles Aarschotse Bruine voor thuis en een echte masterclass bierproeven door Professor Delvaux. 

7:30u Vertrek Verpalen busgarage Spijker 59  met stops aan Mertensdreef, St.-Job oprit E19 - Vulco banden Ekeren. 

Aankomst busgarage Verpalen Essen ten laatste om 22.15- 22:30u.

Inschrijven via http://doodle.com/vbwmr52bqm5evh5g 

Zondag 16 maart: Deltabierfestival

Ons jaarlijks tegenbezoek aan het gezellige bierfestival van de Zeeuwse amateurbierbrouwersvereniging de Deltabrouwers in Goes.  Altijd sfeer, bierspelen, bierproefspel, bierige lezingen, en natuurlijk ook genieten van zo'n 30tal Belgische, Nederlandse en exotische bieren. 

26-27 april : Zythos Bier Festival (ZBF)

Het grootste en bekendste bierfestival van België. De showcase waar de Belgische brouwers hun beste biertje voorzetten. Nieuwe locatie in Leuven! 100 brouwers- 500 bieren! Meer info op www.zbf.be

Niet bij de deur voor de meeste O.B.E.R.'s, dus leggen we deze keer op zaterdag 26 april een bus in tot aan de Brabanthal. Omdat zo'n bierfestival zich niet vanzelf organiseert willen we u vragen om eventueel 4u te helpen en 4u te ‘bezoeken’. Voor helpers van O.B.E.R. is de bus gratis, anderen betalen 10€. Vertrek 10u, terug 23u ten laatste. (vertrek Leuven om 20:30u)

Rittenschema:
- 10:00u Essen (parking busmaatschappij Verpalen)
- 10:25u Berendrecht: Afrit 12 van de A12
- 10:40u Metropolis (bushalte noorderlaan)
- 11:00u Antwerpen (parking aan de Desguinlei, aan de PIVA.)
- 11:25u Mechelen (Station Mechelen)
- 12:00u Leuven, Brabanthal

Inschrijven met aanduiding van opstapplaats voor de bus kan hier
Inschrijven als helper kan hier (word-doc) . De brief gericht aan de medewerkers vind je hier.  

Zondag 4 mei: Kriek, fruitbieren en faro

Infomiddag met proeverij onder leiding van geuzekenner Stijn Van de Velde.

Met oude kriek en bijzondere fruitbieren op basis van lambik en oud bruin, eigen fruitlambikmengels...

Proeven in 15cl glazen. 

Plaats: O*KA, Kapellensteenweg 234, Kalmthout Aanvang 13u30. prijs: Leden 10€, niet-leden 15€

Inschrijven via doodle

 Maandag 9 juni: Fietstocht

Op Pinkstermaandag laat OBER zich voor de 11e keer van zijn sportiefste kant zien: Een gezellige fietstocht van een 50km langs gezellige cafés, niet voor watjes. 
Vertrek 13u, station Essen. (Parking Handelsstraat)

Zaterdag 14 juni : Receptie 20 jaar O.B.E.R.

Receptie voor ons 20-jarig bestaan en voorstelling van een nieuw door en voor O.B.E.R. gebrouwen bier.  (Enkel voor leden en genodigden. )

vanaf 19:00 in parochiecentrul Essen

Zaterdag 28 juni: Culturele Bierwandeling 

De O.B.E.R. Culturele Stadsbierzoektocht gaat nog eens door Antwerpen of misschien iets verder. Dezelfde ingrediënten als de voorbije jaren: Een mooie wandeling, een fijne zoektocht en op gepaste tijden een bierige stop. Afsluiten doen we met een etentje en een bezoek aan het Bierpassieweekend in op de Groenplaats.

Woensdag 30 juli: Daguitstap Amsterdam

Dagindeling nog te bevestigen, maar er zit alvast een bezoek aan stadsbrouwerij De Prael en kip van het spit eten in De Bierfabriek bij.  Vertrek 8u, parking Busmaatschappij Verpalen, met nog een tussenstop in Roosendaal 8u15 (Halte Best Western aan het station). Neem alvast deze dag vrij!

Inschrijven: via doodle

Prijs : Leden 50€, niet-leden 75€. 

zat. 11 oktober: Bierproefavond met de Hopprofessor!

Unieke proeverij van hoppige bieren met niemand minder dan Prof. De. Denis De Keukeleire. Het zal zeker een leerrijke en amusante avond worden want de Hopprofessor staat er om bekend dat hij zijn lezingen kruidt met de nodige zelfrelativering en humor, zonder academische praat maar in een taal op mensenmaat. 

Prof. De Keukeleire heeft bijna heel zijn wetenschappelijke carrière opgebouwd rond onderzoek over hop en bier.  Als Hopprofessor of Bierprofessor is Denis De Keukeleire regelmatig te gast in diverse radio- en TV programma's, denk maar aan Tournée Générale met Jean Blaute en Ray Cokes. 

Oude Pastorij Essen, Aanvang 20u, prijs 10€ voor leden, 15€ niet-leden. 

Inschrijven via doodle of 0497 500 947 (Gunter)

Vrijdag 31 oktober: Biernocturne met brouwerijbezoek!

Ondanks de datum geen Halloweentoestanden, maar een fikse avondwandeling door bos, hei en rustige wegen(+/-10km) met onderweg hier en daar wat bier en een brouwerijbezoek aan Brouwerij Boskal in Kalmthout.  

Goede wandelschoenen (ook voor onverharde wegen), fluo hesje of reflector en zaklamp aan te bevelen. Als u zich toch graag à la Halloween verkleed, laat u vooral niet tegen houden.

Bijeenkomst 18:45u - parking station Wildert.
Vertrek 19:00u 
Prijs 10€ drank incl. 

Inschrijven http://doodle.com/ae74pdianhwy3kw6

U kan ook inschrijven voor het brouwerijbezoek alleen, dan komt u gewoon tegen 22u naar de brouwerij. (café Het Brouwershuis, Noordeind 31, 2920 Kalmthout)

  20-21 december: het 20e Kerstbierfestival

Steeds een grandioos feest, waar de bierkenner en de buurtbewoner elkaar vinden tussen de grootste selectie kerstbier ter wereld in een internationale sfeer. Zie www.kerstbierfestival.be voor meer info.

Zo als elk jaar kunnen we ook nu weer uw helpende handen gebruiken. Meld ja aan via volgende doodle: http://doodle.com/43d7zc37wug7w9eu

Per gewerkt uur ontvangt u 1 jeton, te gebruiken voor kerstbieren, betalen van lidgeld of deelname aan activiteiten. Ook voor de aankoop van kerstbieren in de shop (let op: om recht te hebben op de medewerkerskorting dient u minimaal 4u gewerkt te hebben.
Per 2 uren ontvangt u ook een bon die u kunt gebruiken voor eten uit onze keuken. Helpers die een nieuwe of extra polo nodig hebben kunnen dit ook in de doodle opgeven.

Lid of geen lid, altijd welkom.
Aanvangsuur proefavonden: 20u00

De prijs voor de degustaties bedraagt 10 Euro voor leden en 15 Euro voor niet-leden. Voor meer informatie of reservaties kan je contact opnemen via het contactformulier

OPGELET! Wees u er van bewust dat dit slechts een voorlopige agenda is, en dat wijzigingen steeds mogelijk zijn. Als u op de hoogte wil gehouden worden van een bepaalde activiteit, contacteer ons dan via dit formulier, zodat we u op de hoogte kunnen houden.