Objectieve Bierproevers Essense Regio

 

De AGENDA   

last updated: 29/09/16     

Wat brengt 2016 ?

 
Aanrader ! Neem ook een kijkje in de agenda's van 2000, 2001, 2002, 2003  2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009  2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015 waar je overal links vindt naar sfeerverslagjes en foto's van onze voorbije activiteiten.

23 januari: Stockverkoop & Nieuwjaarsdrink

Stockverkoop:

Verkoop van de overschotten van kerst- en winterbier van het festival. We houden u op de hoogte via het volgend O.B.E.R.'tje, onze mailings en de website. Zoals vorig jaar zullen we proberen de bestellingen zoveel mogelijk per e-mail af te handelen.

Aangezien deze locatie niet zo geschikt is voor alle leden om er te geraken is het mogelijk om uw bestelling door te mailen en deze na overleg te gaan ophalen bij één van de bestuursleden of 's avonds op het ledenfeest. Om zeker te zijn van uw favoriete biertje kan je je bestelling ook doormailen en alsnog komen ophalen in de Peepolderlaan 10 (naast de windmolen) op 23 januari. Alle mails betreffende stockbier (aankoop, beschikbaarheid, betaling... ) mogen naar stockbier@ober.be 

bierlijst vind je hier : beschikbare bieren

Plaats en uur : Peepolderlaan 10 in het magazijn van Drankenhandel Van Oevelen. (Zijstraat van de Rijkmakerlaan in het industrieterrein tussen Essen en Nieuwmoer) Van 15u to -16u. Indien je mee wil helpen om de bestellingen te maken en de bieren op nummer klaar te zetten mag je ook vanaf 14:00 komen.

Ledenfeest

Een kleine verandering tegenover de voorbije jaren: in plaats van een gastronomisch ledenfeest willen we het wat democratischer aanpakken en een Nieuwjaarsreceptie organiseren met bier en een Breugheltafel.

Normaal gezien enkel voor leden en hun partner, maar ook kerstbierhelpende niet-leden zijn welkom. 

19u, Herberg Ter Heide, Bredabaan 1057, 2930 Brasschaat. 

Prijs 36€pp. (of 20 rode jetons) 

Inschrijven via  http://doodle.com/poll/unvg7vhviaikizdk 

Zaterdag 13 februari: Daguitstap

Om al onze helpers van het festival te bedanken gaan we er weer een dagje op uit. Het festivalteam dat in de maanden voor en de weken na het festival alles in goede banen leidt krijgt voorrang bij inschrijving. 

We rijden richting Noorderkempen met bezoek aan de brouwerij Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog en Het Nest in Oud-Turnhout en afsluitend een lekker avondmaal. 

Vertrek 8:45 in Essen aan de loods van autocars Verpalen. Haltes in Nieuwmoer (KBC) en Brasschaat-Donk (Kleine Bareel) zijn mogelijk. 

Inschrijven via http://doodle.com/poll/wuvn78ugagrwirys

Prijs 50€ voor leden, 75€ voor niet-leden. 

Zaterdag 12 maart: Bieravond Essen-Hoek

In Essen Hoek organiseert de Oud-KLJ Hoek voor de 2e keer een bieravond met een 60-tal bieren waaronder een Trappist van  Westvleteren en de Hill Devils bieren!

We gaan er met enkele O.B.E.R.'s naartoe, kom ook (met je festivalpolo!) en krijg een gratis proevertje !

Gildenhuis Essen-Hoek, Moerkantsebaan 

Vanaf 19u, inkom gratis. Affiche pdf

Zaterdag 16 april :Be-Ne Quad Battle

Jan Van Bragt (NL) en Marc Sevenhans (B) schotelen ons een selectie aan Quadrupels voor. Aan ons om uit de maken wie er wint in deze onvervalste België-Nederland ! 

We proeven 6 Belgische en 6 Nederlandse quadrupels in 7,5cl. 

Plaats: Oude Pastorij Essen, 20u. 
Prijs : 10€ voor O.B.E.R. leden, 15€ voor niet-leden. 

Inschrijven via doodle

 

23-24 april : Zythos Bier Festival (ZBF)

Het grootste en bekendste bierfestival van België in bierstad Leuven. De showcase waar de Belgische brouwers hun beste biertje voorzetten.100 brouwers- 500 bieren! Meer info op www.zbf.be

 

Zondag 15 mei: Fietstocht

Op Pinksteren laat OBER zich voor de 13e keer van zijn sportiefste kant zien: Een gezellige fietstocht niet voor watjes. (foto's op https://www.flickr.com/photos/ober-essen/albums/72157668779599105 )

Zaterdag 25 juni: Culturele Bierwandeling 

 Na "wilde" uitspattingen in Amsterdam en omzwervingen „en petit comité” door Brussel zoeken we Antwerpen nog eens op. Waar we het toen allemaal wel een beetje gezien hadden in’t stad zijn er tijdens onze afwezigheid zowaar verschillende interessante bieradresjes bijgekomen. 1 van de adressen is zo nieuw dat het net zijn openingsweekend heeft. Ambiance verzekerd. 

Wat al wel een tijdje open is, is het belevingscentrum van de Brouwerij De Koninck en daar zullen we ook een halte houden. Mogelijkheid tot afsluiten van de avond op het Bierpassie Festival ( http://www.bierpassieweekend.be ). 

We vertrekken met de trein in Essen om 13u33 zodat we tegen 14u10 in Antwerpen-Centraal zijn. U kan uiteraard ook elders opstappen of met ander vervoer naar "De Central” afzakken. We spreken dan af centraal op het bovenste niveau aan de sporen. 

Afsluiten doen we met een etentje en nadien op het Bierpassie Weekend op de Groenplaats. U kan er ook voor kiezen al voor het eten af te draaien, richting Groenplaats of naar huis. Kosten : 20€ (zonder vervoer en eten, incl. drank)  

Inschrijven via de doodle : http://doodle.com/poll/9vxm44cswvpryuzv 

Vanaf 1 Juli: Inschrijving voorverkoop Kerstbierfestival voor Leden

Leden die voorverkooptickets willen bestellen doen dit via overschrijving op rekening IBAN BE15 9792 4443 2830 ,  BIC : ARSPBE22 op naam van O.B.E.R., Oudstrijdersstraat 15, 2910 Essen, met de vermelding 'van naam en aantal tickets' (max. 4). Dit wordt bijgehouden en gecontroleerd met onze ledenlijst door de penningmeester. Deze tickets worden vanaf 1 augustus naar de desbetreffende leden opgestuurd.

Vanaf 1 Augustus: Inschrijving voorverkoop Kerstbierfestival voor Niet-leden.

Info en link volgt hier op 1 augustus

Dinsdag 2 augustus : Daguitstap Waals- Brabant

Neem op tijd verlof want dat is dus een dinsdag! 

We rijden met de bus even voorbij Brussel naar het zuidoosten van Waals-Brabant. Daar zitten enkele recente brouwerijen op enkele boogscheuten van elkaar, dus dat moet dringend onderzocht worden. Om het niet enkel bier-bier-bier te laten zijn zit er voor degenen die interesse hebben ook een cultureel aspect aan de uitstap. Waals-Brabant herbergt enkele zeer mooie oude vierkantshoeven en abdijen, en als dat dan gecombineerd wordt met een brouwerij binnen de muren komt zowel de bier- als cultuurliefhebber aan zijn trekken. We bezoeken (onder voorbehoud) Brasserie du Brabant in Baisy-Thy, Brasserie Bertinchamps in Gembloux en de hoeve St.-Jean in Waterloo met de nieuwste microbrouwerij van John Martin. In de abdij-met-brouwerij in Villers-La-Ville voorzien we voldoende tijd om naast de splinternieuwe brouwerij ook de machtige abdijruïnes te kunnen bezichtigen (cultuurbarbaren kunnen er nog ene extra proeven). 

Vertrek om 7u30 in Essen op de parking van Verpalen, met haltes in Nieuwmoer, St-Job en aan Kleine Bareel (8u) (ev. andere haltes op aanvraag te bekijken). 

We zijn terug in Essen rond 22u30. Kostprijs is 60€ voor leden, 85€ voor niet-leden. Dit ligt iets hoger dan de vorige uitstapjes omdat we nu dus 4 brouwerijen bezoeken en er 2 maaltijden inbegrepen zijn. De bus is voor leden dus op kosten van O.B.E.R.  

Inschrijven via http://doodle.com/poll/sqv9w9cw4kx7zer5

17 September: Blindproeverij 

Zaterdag 17 september gaan we nog eens checken wiens smaakpapillen het best getraind zijn en gaan daarvoor bij den Diedt in het Heuvelzicht op locatie. 

Start om 20u. Iedereen welkom. Kostprijs 10€ leden en niet-leden. café ’t Heuvelzicht, Heuvelplein 9 in Essen. Inschrijven via http://doodle.com/poll/7udcq87s862t5bv3 of kan eventueel nog ter plaatste in het café. 

8 Oktober : Stoute Belgen

Na de proefavond in 2014 met Mark en Sabine over het ontstaan van Porter en Stout met enkel Engelse bieren wilden Pet en Frank wel eens weten welke nu de interessantste Belgische Stouts waren. Zij zochten het voor ons uit en laten ons meeproeven op zaterdag 8 oktober in de Oude Pastorij, Essen, aanvang 20u. Prijs 15€ (ledenkorting 5€)

Graag inschrijven via doodle. Max 25 personen!

 

31 oktober: Biernocturne

Ondanks de datum geen Halloweentoestanden, maar een fikse avondwandeling door bos, hei en rustige wegen(+/-10km) met onderweg hier en daar wat bier en een heus brouwerijbezoek.  

Goede wandelschoenen, fluo hesje of reflector en zaklamp aan te bevelen. Als u zich toch graag à la Halloween verkleedt, laat u vooral niet tegen houden. 

Vertrek 19u - vertrekplaats nog te bevestigen. 

  17-18 december: het 22e Kerstbierfestival

Steeds een grandioos feest, waar de bierkenner en de buurtbewoner elkaar vinden tussen de grootste selectie kerstbier ter wereld in een internationale sfeer. Zie www.kerstbierfestival.be voor meer info.

Zo als elk jaar kunnen we ook nu weer uw helpende handen gebruiken.

Lid of geen lid, altijd welkom.
Aanvangsuur proefavonden: 20u00

De prijs voor de degustaties bedraagt 10 Euro voor leden en 15 Euro voor niet-leden. Voor meer informatie of reservaties kan je contact opnemen via het contactformulier

OPGELET! Wees u er van bewust dat dit slechts een voorlopige agenda is, en dat wijzigingen steeds mogelijk zijn. Als u op de hoogte wil gehouden worden van een bepaalde activiteit, contacteer ons dan via dit formulier, zodat we u op de hoogte kunnen houden.