Objectieve Bierproevers Essense Regio

 

De AGENDA   

last updated: 23/10/15     

Wat brengt 2015 ?

Aanrader ! Neem ook een kijkje in de agenda's van 2000, 2001, 2002, 2003  2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009  2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 waar je overal links vindt naar sfeerverslagjes en foto's van onze voorbije activiteiten.

17 januari: Stockverkoop & Ledenfeest

Stockverkoop:

Verkoop van de overschotten van kerst- en winterbier van het festival. We houden u op de hoogte via het volgend O.B.E.R.'tje, onze mailings en de website. Zoals vorig jaar zullen we proberen de bestellingen zoveel mogelijk per e-mail af te handelen.

Plaats: Peepolderlaan 10 in het magazijn van Drankenhandel Van Oevelen. (Zijstraat van de Rijkmakerlaan in het industrieterrein tussen Essen en Nieuwmoer) Van 15u to -16u.

Aangezien deze locatie niet zo geschikt is voor alle leden om er te geraken is het mogelijk om uw bestelling door te mailen en deze na overleg te gaan ophalen bij één van de bestuursleden of 's avonds op het ledenfeest. Om zeker te zijn van uw favoriete biertje kan je je bestelling ook doormailen en alsnog komen ophalen in de Peepolderlaan 10(naast de windmolen) op 17 januari. Alle mails betreffende stockbier (aankoop, beschikbaarheid, betaling... ) mogen naar stockbier@ober.be 

bierlijst vind je hier : beschikbare bieren

Ledenfeest

's Avonds is er weer het uitgebreid gastronomisch diner, met natuurlijk bier in de hoofdrol.  Aanvang met aperitief om 18u30.  We veranderen nog eens van locatie en gaan deze keer feesten in Eetcafé Den Hoek in Zundert, Rucphenseweg 14, 4882 KC Zundert. De vrouwelijke chef heeft een diploma "koken met bier" op zak en daar willen we de waarde wel eens van proeven. Eten en drank, all in 45€, eventueel (gedeeltelijk) te betalen met de rode helpersjetons die u krijgt als u komt helpen op het Kerstbierfestival. Normaal gezien enkel voor leden en hun partner, maar ook kerstbierhelpende niet-leden zijn welkom. We leggen een taxibusje vanuit Essen in.  BOB's mogen zich ook nog melden. Inschrijven via de doodle

Het Menu

De bieren worden heel waarschijnlijk opgevuld met kerstbier uit de eigen Stock.

Zaterdag 21 feburari:Daguitstap

Om al onze helpers van het festival te bedanken gaan we er weer een dagje op uit, niet naar Henegouwen, zoals eerst op de planning stond, maar naar Limburg en Luik.  Het festivalteam dat in de maanden voor en de weken na het festival alles in goede banen leidt krijgt voorrang bij inschrijving tot 11/02. Vervolgens mogen alle helpers van op het festivalweekend zich aanmelden. Resterende vrije plaatsen gaan naar de overige OBER-leden om zo de prijs van de bus te spreiden.

Programma : 

  • 7:30u Vertrek Verpalen busgarage Spijker 59  

  • stops aan Mertensdreef, St.-Job oprit E19 - Vulco banden Ekeren 

  • Brouwerij Den Toetëlèr, Hoeselt. Rondleiding in de brouwerij en proeven van de bieren

  • Brasserie de Bellevaux, Malmedy. Rondleiding, lunch en proevertjes

  • Brasserie Curtius, Luik. Rondleiding en proeven van de bieren

  • Maaltijd in Luik 

  • aankomst busgarage Verpalen Essen ten laatste om 22.15- 22:30u.

Prijs: 50€ voor O.B.E.R.-leden, 75€ voor niet-leden. 

Zaterdag 28 maart: Proeverij Stout & Porter

Proeverij van porters en stouts, geleid door Mark Van Pee en Sabine Mans, beide gepassioneerd door de Engelse biercultuur en specialisten ter zake. Waar deze zwarte biersoort op Guinness na tot voor kort nog een beetje in de vergeethoek zat komen komt de ene na de andere artisanale brouwerij met een smakelijke stout voor de pinnen. We gaan op zoek naar de geschiedenis van deze bierstijl en proeven enkele voorbeelden. 


't Volkshuis, Stationsstraat 134 in Essen, aanvang 20u. 
Prijs: leden € 10, niet-leden € 15. 

25-26 april : Zythos Bier Festival (ZBF)

Het grootste en bekendste bierfestival van België. De showcase waar de Belgische brouwers hun beste biertje voorzetten. 100 brouwers- 500 bieren! Meer info op www.zbf.be

Geen bus van uit Essen dit jaar, maar u kan wel vanuit buurgemeente Zundert (NL) naar Leuven met een bus, georganiseerd door Biercafé Den Hoek. Zie link )

 25 mei: Fietstocht : "Tussen Mountain & Hill"

Op pinkstermaandag laat OBER zich voor de 12e keer van zijn sportiefste kant zien: Een gezellige fietstocht van een 40km langs enkele bierige adressen.   
Vertrek 13u, station Essen. (Parking Handelsstraat)

27 juni: Culturele Bierwandeling 

De O.B.E.R. Culturele bierzoektocht gaat nog eens door een naburige  stad of misschien iets verder. Dit jaar is het Amsterdam geworden met een iets andere invulling dan dat we gewoon zijn.

Uitstap naar Amsterdam met bezoek aan bierige plaatsen bezoek aan CARNIVALE BRETTANOMYCES met Masterclass "wilde gisten in eten gecombineerd met bieren". Infohttp://www.wildegist.nl. Vertrek station Roosendaal 10u. 40€pp (incl. masterclass met eten en drank, 4 bieren onderweg en het vervoer Roosendaal-Amsterdam h/t) indien het eten hierbij uw honger niet stilt is er een mogelijkheid tot een maaltijd ter plaatse maar deze komt er op eigen kosten bij. (Je mag ook een boterhammeke met choco meebrengen)

Vanaf 1 Augustus: Inschrijving voorverkoop Kerstbierfestival voor Niet-leden.

Zie www.kerstbierfestival.be/tickets.htm

8 augustus : Daguitstap Brussel

Met bezoek en degustatie bij de Zennebrouwerij, En Stoemelings en 3 Fonteinen. 
Prijs : Leden 50€, niet-leden 75€. 

19 september: Blindproeverij in de Rex

Wie kan het beste proeven wat er in zijn glas zit? Iedereen welkom. 
Start 20u, prijs 10€
. Graag inschrijven via doodle

Vrijdag 31 oktober: Biernocturne met brouwerijbezoek!

Ondanks de datum geen Halloweentoestanden, maar een fikse avondwandeling door bos, hei en rustige wegen(9 of 13 met onderweg een bezoekje aan 2 Uilse huisbrouwerijen.

Goede wandelschoenen (ook voor onverharde wegen), fluo hesje of reflector en zaklamp aan te bevelen. Als u zich toch graag à la Halloween verkleedt, laat u vooral niet tegen houden.

Vertrek 18u30 café 't Heuvelzicht (13km) of 19u30 café De Arabieren (9km). 

Inschrijven op http://doodle.com/poll/aggrxzvym69aaqv8

prijs= 10€ pp

  19-20 december: het 21e Kerstbierfestival

Steeds een grandioos feest, waar de bierkenner en de buurtbewoner elkaar vinden tussen de grootste selectie kerstbier ter wereld in een internationale sfeer. Zie www.kerstbierfestival.be voor meer info en het bestellen van tickets. Let op ! Vanaf dit jaar werken we enkel met voorverkoop!

Helpers zijn zeer welkom: Per gewerkt uur ontvangt u 1 jeton, te gebruiken voor kerstbieren, betalen van lidgeld of deelname aan activiteiten. Ook voor de aankoop van kerstbieren in de shop (let op: om recht te hebben op de medewerkerskorting dient u minimaal 4u gewerkt te hebben.
Per 2 uren ontvangt u ook een bon die u kunt gebruiken voor eten uit onze keuken. Helpers die een nieuwe of extra polo nodig hebben kunnen dit ook in de doodle opgeven.

Lid of geen lid, altijd welkom.
Aanvangsuur proefavonden: 20u00

De prijs voor de degustaties bedraagt 10 Euro voor leden en 15 Euro voor niet-leden. Voor meer informatie of reservaties kan je contact opnemen via het contactformulier

OPGELET! Wees u er van bewust dat dit slechts een voorlopige agenda is, en dat wijzigingen steeds mogelijk zijn. Als u op de hoogte wil gehouden worden van een bepaalde activiteit, contacteer ons dan via dit formulier, zodat we u op de hoogte kunnen houden.