Objectieve Bierproevers Essense Regio

 

De AGENDA   

last updated: 05/04/16     

Wat brengt 2016 ?

 
Aanrader ! Neem ook een kijkje in de agenda's van 2000, 2001, 2002, 2003  2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009  2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015 waar je overal links vindt naar sfeerverslagjes en foto's van onze voorbije activiteiten.

23 januari: Stockverkoop & Nieuwjaarsdrink

Stockverkoop:

Verkoop van de overschotten van kerst- en winterbier van het festival. We houden u op de hoogte via het volgend O.B.E.R.'tje, onze mailings en de website. Zoals vorig jaar zullen we proberen de bestellingen zoveel mogelijk per e-mail af te handelen.

Aangezien deze locatie niet zo geschikt is voor alle leden om er te geraken is het mogelijk om uw bestelling door te mailen en deze na overleg te gaan ophalen bij één van de bestuursleden of 's avonds op het ledenfeest. Om zeker te zijn van uw favoriete biertje kan je je bestelling ook doormailen en alsnog komen ophalen in de Peepolderlaan 10 (naast de windmolen) op 23 januari. Alle mails betreffende stockbier (aankoop, beschikbaarheid, betaling... ) mogen naar stockbier@ober.be 

bierlijst vind je hier : beschikbare bieren

Plaats en uur : Peepolderlaan 10 in het magazijn van Drankenhandel Van Oevelen. (Zijstraat van de Rijkmakerlaan in het industrieterrein tussen Essen en Nieuwmoer) Van 15u to -16u. Indien je mee wil helpen om de bestellingen te maken en de bieren op nummer klaar te zetten mag je ook vanaf 14:00 komen.

Ledenfeest

Een kleine verandering tegenover de voorbije jaren: in plaats van een gastronomisch ledenfeest willen we het wat democratischer aanpakken en een Nieuwjaarsreceptie organiseren met bier en een Breugheltafel.

Normaal gezien enkel voor leden en hun partner, maar ook kerstbierhelpende niet-leden zijn welkom. 

19u, Herberg Ter Heide, Bredabaan 1057, 2930 Brasschaat. 

Prijs 36€pp. (of 20 rode jetons) 

Inschrijven via  http://doodle.com/poll/unvg7vhviaikizdk 

Zaterdag 13 februari: Daguitstap

Om al onze helpers van het festival te bedanken gaan we er weer een dagje op uit. Het festivalteam dat in de maanden voor en de weken na het festival alles in goede banen leidt krijgt voorrang bij inschrijving. 

We rijden richting Noorderkempen met bezoek aan de brouwerij Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog en Het Nest in Oud-Turnhout en afsluitend een lekker avondmaal. 

Vertrek 8:45 in Essen aan de loods van autocars Verpalen. Haltes in Nieuwmoer (KBC) en Brasschaat-Donk (Kleine Bareel) zijn mogelijk. 

Inschrijven via http://doodle.com/poll/wuvn78ugagrwirys

Prijs 50€ voor leden, 75€ voor niet-leden. 

Zaterdag 12 maart: Bieravond Essen-Hoek

In Essen Hoek organiseert de Oud-KLJ Hoek voor de 2e keer een bieravond met een 60-tal bieren waaronder een Trappist van  Westvleteren en de Hill Devils bieren!

We gaan er met enkele O.B.E.R.'s naartoe, kom ook (met je festivalpolo!) en krijg een gratis proevertje !

Gildenhuis Essen-Hoek, Moerkantsebaan 

Vanaf 19u, inkom gratis. Affiche pdf

Zaterdag 16 april :Be-Ne Quad Battle

Jan Van Bragt (NL) en Marc Sevenhans (B) schotelen ons een selectie aan Quadrupels voor. Aan ons om uit de maken wie er wint in deze onvervalste België-Nederland ! 

We proeven 6 Belgische en 6 Nederlandse quadrupels in 7,5cl. 

Plaats: Oude Pastorij Essen, 20u. 
Prijs : 10€ voor O.B.E.R. leden, 15€ voor niet-leden. 

Inschrijven via doodle

 

23-24 april : Zythos Bier Festival (ZBF)

Het grootste en bekendste bierfestival van België in bierstad Leuven. De showcase waar de Belgische brouwers hun beste biertje voorzetten.100 brouwers- 500 bieren! Meer info op www.zbf.be

 

Zondag 15 mei: Fietstocht

Op Pinksteren laat OBER zich voor de 13e keer van zijn sportiefste kant zien: Een gezellige fietstocht niet voor watjes. 

Zaterdag 25 juni: Culturele Bierwandeling 

De O.B.E.R. Culturele Stadsbierzoektocht doet telkens een stad aan in het spoor van bier. Meer info volgt. 

Vanaf 1 Juli: Inschrijving voorverkoop Kerstbierfestival voor Leden

Leden die voorverkooptickets willen bestellen doen dit via overschrijving op rekening IBAN BE15 9792 4443 2830 ,  BIC : ARSPBE22 op naam van O.B.E.R., Oudstrijdersstraat 15, 2910 Essen, met de vermelding 'van naam en aantal tickets' (max. 4). Dit wordt bijgehouden en gecontroleerd met onze ledenlijst door de penningmeester. Deze tickets worden vanaf 1 augustus naar de desbetreffende leden opgestuurd.

Vanaf 1 Augustus: Inschrijving voorverkoop Kerstbierfestival voor Niet-leden.

Info en link volgt hier op 1 augustus

Augustus : Daguitstap 

Vermoedelijk richting Waals-Brabant. Programma en juiste datum volgt zodra bekend. 

17 September: Blindproeverij 

Blindproeverij in 't Heuvelzicht.  

Oktober : Proeverij van Belgische Stouts

31 oktober: Biernocturne

Ondanks de datum geen Halloweentoestanden, maar een fikse avondwandeling door bos, hei en rustige wegen(+/-10km) met onderweg hier en daar wat bier en een heus brouwerijbezoek.  

Goede wandelschoenen, fluo hesje of reflector en zaklamp aan te bevelen. Als u zich toch graag à la Halloween verkleedt, laat u vooral niet tegen houden. 

Vertrek 19u - vertrekplaats nog te bevestigen. 

  17-18 december: het 22e Kerstbierfestival

Steeds een grandioos feest, waar de bierkenner en de buurtbewoner elkaar vinden tussen de grootste selectie kerstbier ter wereld in een internationale sfeer. Zie www.kerstbierfestival.be voor meer info.

Zo als elk jaar kunnen we ook nu weer uw helpende handen gebruiken.

Lid of geen lid, altijd welkom.
Aanvangsuur proefavonden: 20u00

De prijs voor de degustaties bedraagt 10 Euro voor leden en 15 Euro voor niet-leden. Voor meer informatie of reservaties kan je contact opnemen via het contactformulier

OPGELET! Wees u er van bewust dat dit slechts een voorlopige agenda is, en dat wijzigingen steeds mogelijk zijn. Als u op de hoogte wil gehouden worden van een bepaalde activiteit, contacteer ons dan via dit formulier, zodat we u op de hoogte kunnen houden.